Jelle Hinderyckx is een eigenzinnige jonge kok, constant op zoek naar verbetering en excellentie. Hij is PREUS op de onbegrensde rijkdom die hij vanuit de velden en de Noordzee zijn keuken laat binnenkomen. Jelle is extreem streng als het over duurzaam koken gaat! Alle producten moeten respectvol en in harmonie met de natuur en de seizoenen gekweekt zijn of van duurzame visvangst uit onze Noordzee afkomstig zijn.

Jelle's kookstijl is erg persoonlijk, een symbiose van zijn rijke omzwervingen in gerenommeerde restaurants in onze streek. Dit resulteerde in een unieke werkwijze in zijn keuken, om alle smaken in hun puurste vorm op bord en in het glas te brengen.

Jelle is ook uitermate trots – preus dus – op de manier hoe hij zijn nieuwe PREUS-eetgelegenheid concipieert. Met zijn letterlijk ingebakken passie voor JUISTHEID ging hij maandenlang op zoek om van PREUS een unieke plek te maken waar de volledige puzzel in elkaar valt. Daarvoor overliep Jelle het hele scenario van de totaalbeleving. Deze zoektocht resulteerde in lokaal, speciaal voor PREUS ontworpen porselein en linnen, exclusieve samenwerking met West-Vlaamse producenten van zowel vegetaal als dierlijke componenten met een uitzonderlijke liefde voor wat uit onze Polders en de Noordzee komt. Uiteraard werd ook minutieus én eigentijds uitgepluisd welke dranken – met en zonder alcohol – bij de culinaire creaties passen, met als doel de perfecte totaalbeleving aan te bieden. Alleen dán kan Jelle écht preus zijn, welkom!

txt